Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

10 HÉTKÖZNAPI TEVÉKENYSÉG, AMIVEL JÓ SOK KALÓRIÁT ÉGETHETSZ

2018. augusztus 17. - szilagyilaszlo

Nemcsak a sport égeti a kalóriákat, hanem szervezetünknek minden fizikai és szellemi tevékenység során energiára van szüksége. Hozunk most 10 mindennapi példát olyan teendőkre, amik a ruhaméretedet is képesek letornázni, hiszen óránként 300 kalóriát égetnek! Ráadásul meglesz, aminek meg kell lennie!

Close-up of female hands shaping heart on belly Free Photo

1. Kutyasétáltatás

Ez eléggé magától értetődik, hiszen a tempós séta az egyik legjobb közepes nehézségű edzés, ami azért is jó, mert miközben viszonylag sok kalóriát eléget, kíméli az ízületeket. Nyilván nemcsak a kutyát lehet sétáltatni, hanem rá lehet szoktatni magunkat, hogy bizonyos távolságokat gyalog hidaljunk át. Például ha csak 2 villamosmegállóra vagyunk a céltól, ne várjunk a járműre, hanem induljunk máris. Így jelentősen megnöveljük a napi rutin közben elégetett kalóriák számát.

Low section view of a woman walking with her dog in park Free Photo

2. Takarítás

Változtasd a legkevésbé kedvelt kötelességedet bulizássá és energizálóvá úgy, hogy felteszel valami hangos és gyors zenét, és eleve sportként tekintesz rá. Légy vidám, táncolj és izzadj le alaposan, miközben porszívózol, felmosol, port törölsz és ablakot pucolsz! Figyelj oda az izmaidra, légy feszes! Ennek tényleg igazi sportértéke van, a lakás ragyogni fog, te pedig nagyon elégedett leszel magaddal, ha végeztél.

Woman cleaning kitchen worktop Free Photo

3. Kerti munkák

Avarsöprés, gereblyézés, hólapátolás, gazolás - piszkold be a kezed és légy rendkívül büszke a teljesítményedre és saját magadra. Alakíts ki veteményest vagy egy kis konyhakertet, ami folyamatos lehetőséget ad a sportolásra, és ahonnan aztán friss és egészséges zöldségeket tehetsz az asztalra.

Garden Work Time Free Photo

4. Legyél újra gyerek!

Fociznak a srácaid? Kidobósoznak vagy bicajoznak az utcában? Ne csak állj és nézz, hanem állj be közéjük! Az intenzitástól függően több száz kalóriát égethetsz el, ráadásul lelkileg is feltölt és javítja a kapcsolatod a kis szeretteiddel.

Smiling father carrying her daughter on shoulders Free Photo

5. Bevásárlás gyalogosan

A nagyáruház sorain tologatni a bevásárlókocsit: ez legalább 200 kalória egy óra alatt, de a cipekedéssel együtt jóval több lesz a végeredmény. Ne spórold meg, hanem élvezd ki a fáradságot, menj a szupermarketbe, aztán menj a piacra is, a közeli kisboltról nem is beszélve, ahová gyalogosan is könnyen eljutsz.

Young woman carrying shopping bags in street Premium Photo

6. Bútortologatás

A lakást átrendezni felszabadító és szellemileg feltöltő érzés. Az újdonság mindig jót tesz, ne halogasd tovább az ágy áthelyezését az ablakra merőlegesen, sokkal jobb lesz utána. Nem beszélve arról, hogy a nagy bútorok rettentő nehezek, így olyan lesz, mintha gyúrni mentél volna.

7. A lakás karbantartása

Az olyan kisebb-nagyobb munkák, mint a leszakadt redőny megszerelése, a vécétartály cseréje vagy egy függönykarnis felfúrása rengeteg kalóriát égetnek. És ezek is olyan dolgok, amikre aztán büszke lehetsz, hogy nem voltál lusta és meg tudtad csinálni őket.

People renovating the house Free Photo

8. Vacsorafőzés

Semmi sem tesz otthosabbá egy lakást, mintha rendszeresen főznek benne és napi legalább egyszer együtt étkezik a család. Tegyél föl valami jó zenét és szánj rá hetente legalább kétszer két órát a főzésre. Óránként legalább 100 kalóriát égetsz, de ha közben táncolsz, akár jóval többet is. Csak le ne vágd az ujjad!

Beautiful young woman cooking and using digital tablet in the kitchen. Free Photo

9. Utcaseprés a szomszédsággal

Ha a városban laksz, biztos a te környékeden is van eldobált szemét, gaz által felvert árokpart vagy illegálisan lerakott hulladék. Az önkéntesség szuper dolog, állj össze a szomszédokkal és szépítsétek a környéket! Közben sok száz kalória ég majd el, a szociális életed pedig fellendül.

Broom Premium Photo

10. Autómosás

Autót mosni nem mindenki tud és akar, de azért sokaknak adott a lehetőség. Nem kell semmi extra vegyszer vagy eszköz, sima folyékony szappan és langyos víz egy vödörben, egy nagy szivacs vagy puha kefe és kész. A végén két vödör vízzel leöblíted és ragyog minden. Nyáron nagy melegben slaggal még jobb móka. Vond be a családot is, csináljátok együtt!

Self Car Washing Free Photo

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr5314186435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása