Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

MI LEGYEN A VACSORA, HA NINCS IDŐM FŐZNI? 3 TIPP, HOGY NE MARADJ ÉHEN

2017. november 10. - szilagyilaszlo

Ugye veled is sokszor történt már meg, hogy vacsoraidőben estél haza a munkából, de a vacsora nem főzte meg magát. Ilyenkor marad a pizzarendelés, az egyszerűnek tűnik, ha nem is éppen olcsó és nem is a legegészségesebb estére. Most megosztunk veled pár egyszerű stratégiai fogást és gyors receptet. Ezek használatával 30 perc alatt meleg fogás lesz az asztalon, ami időben nem több, pénzben pedig biztosan kevesebb, mint rendelni valamit és várni a futárt.

Készülj fel és tervezd előre a fogásokat!

Az idegből pizzarendelésről a tervezés segít leginkább leszokni. A hétvégén vagy a szabadnapodon tervezd meg a főznivalókat a hétre. Vedd figyelembe melyek a nehezebb munkanapjaid, akkora tervezd a leggyorsabb fogásokat. Ha megvan a terv, desztillálj belőle egy bevásárlólistát és irány lehetőség szerint a piac vagy a hipermarket. Mára a legnagyobb hiperek webshoppal is rendelkezésre állnak, így ha neked az praktikusabb, meg is rendelheted a bevásárlólistád tartalmát úgy, ahogy van.

Jó megoldás lehet a hétvégén előre megfőzni egy-két estére és légmentes dobozban eltenni a hűtőbe. Ha ehhez nincs kedved, a hozzávalók előkészítése is sok időt spórolhat neked a hétköznap esti konyhatündérkedés idejére.

Fagyaszd le a maradékot!

Nincs gyorsabb, mint egy adag kész ételt kikapni a fagyasztóból és bedobni a mikróba. Sok finomság kitűnően fagyasztható: krémlevesek, egytálételek, pörköltek, tésztaszószok – ezekből érdemes mindig nagyobb adagot főzni eleve azzal a szándékkal, hogy egy része a mélyhűtőbe kerüljön. Időben nincs különbség és így nem kell kidobni semmit.

Tarts készleteket a kamrában, a hűtőben és a fagyasztóban!

Mindannyiunknak vannak olyan napjaink, amikor a dolgok váratlanul összefognak ellenünk és kidobják a terveinket az ablakon. Jó előre felkészülni ezekre, és betárazni tartós élelmiszerekből a kamrában: liszt, száraztészta, gyorsrizs, bab- és halkonzerv mindig akadjon, a tartós tej és a paradicsomsűrítmény sem kér enni. A hűtőszekrényben mindig legyen egy csomag tojás, a mélyhűtőben néhány csomag fagyasztott zöldséget, kockázott csirkemellet, darált pulykahúst, esetleg néhány marhaszeletet. Ezekből az összetevőkből akár félóra alatt kiadós vacsorákat dobhatsz össze, ha nincs időd másra.

A ZEM honlapján megtervezheted a heti étrended! Ötféle speciális étrendhez választhatsz reggelit, ebédet, vacsorát. Ha előtte kitöltöd a rizikóteszteket (cukorbetegség és magas vérnyomás), akkor a számodra ajánlott ételeket fogod csak látni. A recepteket nem mi írjuk, csak ajánljuk ezen az oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr3113117716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása