Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

KINT ÉS BENT – 7 EGYSZERŰ TIPP AZ ŐSZI EDZÉSHEZ

2017. november 03. - szilagyilaszlo

Elmúlt a nyáron tapasztalt trópusi hőség, az indiánnyár is lassan a végét járja, ez azonban semmiképp sem jelenti azt, hogy ne lehetne a szabadban sportolni. Adunk néhány tippet, hogyan, mit és miért érdemes most is a tettek mezejére (és a lakáson kívülre) lépni.

1. Az időjárást vedd figyelembe!

Az ősz az év legszebb időszaka tud lenni, a táj megváltozik, új színek bújnak elő a természetből, a reggelek pedig csípősen hűvösek, a levegőt sokszor szinte harapni lehet. Ez az elképzelhető legjobb idő egy kiadós reggeli futáshoz. Könnyen lehet, hogy egész évben nem lesz ilyen kedvező, szóval húzd fel gyorsan a nyúlcipőt!

2. A megfelelő öltözék viselése nagyon fontos.

Az időjárás változékony, így a réteges öltözködés a legcélszerűbb. Mivel korán sötétedik, futáshoz, túrázáshoz és kerékpározáshoz is nélkülözhetetlen a világítás, ami lehet zseblámpa, fejlámpa és így tovább. A fő, hogy legyen.

3. Használd a konditermet és a medencét.

Őszi esték szuperül tölthetők el a helyi uszodában vagy konditeremben, megéri felfedezni ezeket és beiratkozni. Amikor annyira borzalmasan rossz idő van, hogy semmi kedved kimenni, nem kell lemondanod az edzésről. Az uszoda akkor is jó, ha a végtagjaid pihenésre vágynak. A ZEM honlapján több konditermet és uszodát is találsz. Nézd meg, hogy melyik van hozzád a legközelebb!

4. Állj készen!

Autóval jársz dolgozni? Dobd be a tornazsákod a csomagtartóba! Hosszabb ebédszüneted van? Elő a váltócipőt és sétálj egy kiadósat! Később jönnek haza a gyerekek? Ez lehet neked az aranyóra, nyomás futni! Legyél mindig felkészülve és ne habozz elindulni!

5. Jógázz!

A múltkor írtunk az otthoni jógáról, természetesen ez is kiváló ötlet, de időnként mindenkinek kell egy kis kimozdulás. Kutasd föl a környék jógatanfolyamait, ha megtetszik valamelyik hely, ne habozz beiratkozni. Az a pénz, amit erre elköltesz, bőven megtérül majd abban, amennyivel jobban érzed magad tőle és hatékonyabb leszel más elfoglaltságaidban és a munkában.

 

6. Szerezz egy edzőpajtit!

Sokkal jobb úgy edzni, hogy valaki van melletted. Ez bizonyított tény. Ráadásul egy partner abban is segít, hogy ne lógd el az edzéseket, motivál és egészséges versenyre vagy együttműködésre késztet téged. Egészséges mentálisan és fizikálisan is.

7. Jelöld ki és érd el a szezon célját.

Érdemes és érdekes is, hiszen ez egyrészt segít a motivációban, másrészt egyfajta kísérlet, amit magadon végezhetsz el. Jelöld ki, hány kört tudsz majd lefutni, hányszor tudod felhúzni magad a rúdon, melyik ászánákat tudod majd erőlködés nélkül megcsinálni, mire vége a szezonnal. Aztán dolgozz ezen a célon nap nap után!

Nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg az őszi kirándulásokról és a nordic walkingról! A ZEM adatbázisából ezeket ajánljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr5613089678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása