Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

TE BETARTOD? ITT A 8 LEGGYAKORIBB ÚJÉVI FOGADALOM!

2018. december 21. - szilagyilaszlo

Népszerű játék, hogy az év végén fogadalmat teszünk magunknak, hogy a következő évtől mit és hogyan csinálunk az életünkben másképpen, jobban. De egy komoly játék is: tudjuk, érezzük valamiről, hogy nem jó, nem így szeretnénk tovább, de a hétköznapokban nincs meg a kellő elszánás bennünk, hogy változtassunk. Ezért jó alkalom lehet az új év, főleg, ha társakat is találunk hozzá! Lássuk, melyek azok a gyakori újévi fogadalmak, amelyek az egészségünknek is jót tesznek és az életminőségünket is javítják! Ha nincs ötleted, ezekből választhatsz egyet januárig!

2019 inscription from candles with bottle  Free Photo

1. Az új évben lefogyok!

 

Talán a leggyakoribb újévi fogadalom a fogyókúrával kapcsolatos. Részben azért, mert manapság valóban több a túlsúlyos ember, mint korábban volt (ami a megváltozott életmódból is ered), részben pedig a testképpel összefüggő túlzó elvárások miatt: mindenki vékony akar lenni. Akkor érdemes a testsúlycsökkenést célként kitűzni, ha valakinek a BMI-je 25 feletti, mert ez az az érték, ami felett elkezdenek nőni a túlsúly miatti egészségügyi kockázatok.

 

Amennyiben felesleges kilóktól szeretne megszabadulni, keresse a ZEFI Irodát, hiszen a FittForma tréningünk pontosan azoknak a motivált embereknek lett kitalálva, akiknek célja egy alacsonyabb súly elérése. Ön kitalálja, mi segítünk megvalósítani, keressen minket! email: zefi@zesz.hu

 Young woman choosing to eat apple instead of donut Free Photo

2. Több időt töltök a szeretteimmel!

 

Szintén sokan vagyunk úgy, hogy nem tudunk annyi időt fordítani a szeretteinkre, mint amennyit szeretnénk. A munka rengeteg időnket elviszi, és mellette háztartást kell vezetni és rengeteg kötelezettséget letudni – ezután pedig már inkább csak pihennénk. Utólag pedig rájövünk, hogy a szeretteinkkel töltött tartalmas idő milyen kevés volt. A megfelelő munka és magánélet közötti egyensúly megtalálása ideális fogadalom lehet az új évre.

 Grandparents, parents and their little children sit together on the bed in a blue room Free Photo

3. Takarékoskodni fogok!

 

2019-ben figyeljünk oda jobban, hogy mire költünk, gondoljuk át, hogy tényleg szükségünk van-e arra a termékre, amit meg akarunk venni. A megtakarítást pedig vagy tegyük el hosszú távra vagy olyan célra fordítsuk, ami valóban hozzátesz az életminőségünkhöz.

 Hand putting coin in piggy bank Free Photo

4. Rendszeresen végzek testmozgást!

 

Nagyon sokan döntik el, hogy a következő évtől rendszeresen fognak sportolni. Akár sportszeretetből, akár egészségtudatosságból – de a legjobb, ha mindkét dolog motivál benne. Nincs még egy annyira egyszerű dolog, ami olyan sokat hozzá tudna tenni hosszú távon az egészségünkhöz, mint a heti 2-3 alkalommal végzett testmozgás. Döntsd el, hogy mit fogsz sportolni 2019-től!

A ZEFI-ben hetente ingyenesen elérhető tornáinkkal ezt a fogadalmat is segítünk megvalósítani. Jöjjön el, próbálja ki gerinctornánkat!

 cycling equipment healthy fit fitness Free Photo

5. Új dolgokat szeretnék tanulni!

 

Új dolgot tanulni izgalmas és hasznos, nem beszélve arról, hogy segít frissen tartani az agyunkat. Találjunk magunknak olyan célt, ami reálisan teljesíthető és tényleg érdekel minket: legyen az egy nyelv (ahová szívesen el is utaznánk majd), valamilyen gyakorlati dolog (kerékpárszerelés, otthoni barkácsolás, professzionális főzés) vagy művészi terület (kerámia, fonás) a lényeg, hogy élvezzük!

A ZEFI célja, hogy olyan készségeket tanítson Zugló lakosainak, amiket beépítve az életükbe, sokat tehetnek egészségükért. Ingyenesen elérhető tréningeinket megtanítjuk Önnek többek között például, hogy hogyan fejezze ki magát másoknak, hogyan kommunikálja érzéseit, hogyan legyen nagyobb az önbecslése vagy hogyan tudja a kudarcokat erőforrássá alakítani. Elérhető tréningjeink: művészetterápia, életkészség tréning, boldogság tréning, kiégés elleni tréning. 

 closeup hands of a potter, creating an earthen jar on the traditional machine, low light Premium Photo

6. Dolgozni fogok a szakmai előrelépésemen!

 

Tűzzük ki célként, hogy jövő év végén hol szeretnénk tartani a karrierünkben szakmailag, pozícióban vagy akár fizetésben! Ez több kitartást és extra motivációt fog jelenteni a mindennapokra. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ez sikerüljön – de ne feledkezzünk el a magánéletről sem!

 Stairs to heaven Free Photo

7. Egészségesebben táplálkozom!

 

A mindennapjainkban alig jut idő az egészséges étkezésre, rengeteg egészségtelen élelmiszert vásárolunk és fogyasztunk egyszerűen azért, mert ez a leggyorsabb és legkönnyebb megoldás. Szánjunk időt az étkezéseinkre, figyeljünk oda, hogy mit fogyasztunk, legyünk egészségtudatosak mostantól! Készítsünk magunknak ételt, vásároljunk jó minőségű alapanyagokat, és hosszú távon az egészségünk meg fogja hálálni.

Amennyiben kérdése van táplálkozással kapcsolatban, a ZEFI dietetikusa e-mailen keresztül szívesen rendelkezésre áll és válaszol a kérdésekre. E-mail: zefi@zesz.hu

 Heart shape container with healthy vegetables near stethoscope Free Photo

8. Többet fogok pihenni!

 

A mindennapi hajtásban szakítsunk időt a pihenésre január 1-jétől! De az igazi pihenésre! Építsük be a mindennapjainkba a relaxációt, tegyük rendszeressé az aktív pihenést, hogy a levezessük a stresszt és feltöltődjünk! Miután ez rutinszerűvé válik, sokkal kiegyensúlyozottabbak és türelmesebbek leszünk.

Dreamy Pretty Woman With Tea and Tablet on Loggia Free Photo

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr9114498178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása