Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

MERRE FUSSAK, HA ZUGLÓI VAGYOK?

2017. október 02. - szilagyilaszlo

Nagyképűség nélkül mondhatjuk, hogy Zugló Budapest egyik legszebb és legzöldebb része, éppen ezért kocogásra és futásra is az egyik legalkalmasabb. De merre érdemes elindulni, hol vannak a legjobb futóhelyek a kerületben? Adunk néhány tippet, hogy neked csak indulni kelljen. Jobbat tudsz? Írd meg nekünk kommentben!

Városliget

Nem lehet megunni! A Napozórét, a Jégpálya környéke, a Dvorák sétány, a Szánkódomb vagy épp a Hősök tere mind-mind olyan helyszínek, amelyek minden évszakban és minden időben be- és körülfutható, szemet és szívet gyönyörködtető látványt nyújtanak. A kacskaringós kisebb és nagyobb utak kiváló lehetőséget adnak a rövidebb és hosszabb futótávok változatos kialakítására, lényegében az egész kutyakompatibilis, így hatlábúaknak is kiváló program.

(fotó: http://www.interpressmagazin.hu) 

Szentlélek templom környéke

Alacsony lakótelepi házak, parkosított tér és kis utcák, kutyafuttató, játszótér és sportpálya – ennél ideálisabb futóhelyet álmodni sem lehetne. Minden évszakban használható, de főleg ilyenkor ősszel igazán szép, mikor a hűvösebb idő beköszöntével a fák már elkezdenek színesedni. A terep teljesen sík, így kezdő kocogóknak is remek választás, akár körbefutjuk a Kassai teret, akár a kisutcákon bóklászunk. Tömegközlekedéssel kiválóan megközelíthető földalattival a Mexikói útig. Ha autóval érkezünk, parkolhatunk például a Laky Adolf utcában, ahonnan a Horváth Boldizsár utcán végighaladva pillanatok alatt a térre jutunk, addig kicsit be is melegíthetünk.

 

A Paskál Fürdőtől a Rákos-patak mentén

Az Egressy útról indulva a Termál utcán a Paskál mentén végigfutva érjük el a teniszpályát. Haladjunk kicsit tovább a földúton, és pillanatokon belül kiérünk a patakpartra. Innen balra fordulva a Szugló utca felé kocoghatunk tovább földes úton, ha viszont jobbra vesszük az irányt, a Rákos-patak bicikliút mentén futhatunk, ahol játszótér és biciklibolt is útba esik, majd ismét keresztezzük az Egressy utat. Ez eddig csupán 1 kilométer, szóval nyugodtan haladjunk tovább a part mentén, ha kitartóak vagyunk, akár még 3 kilométeren keresztül, egész a Füredi utcáig követhetjük a Rákos-patakot.

A Zuglói Egészségmegőrző Modell honlapja még egyéb tippeket is ad, ha a „futás”-t kattintjuk be a térképes keresőbe! Te hol szoktál futni Zuglóban? Ha tudsz jó helyet, írd meg nekünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr1012911685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása