Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

ÍGY KEZELD A STRESSZT A MUNKAHELYEDEN

5 JÓTANÁCS NEKED!

2018. április 23. - szilagyilaszlo

Sajnos manapság mindenki nyomás alatt van és stresszes. Legalábbis ezt érzi. Rengeteg kihívással kell szembenéznünk, határidők szorítanak, felettesek lesik véletlenül elkövetett hibáinkat. Van okunk rá, hogy a stresszt okoljuk, ha egészségünk megszenvedi mindezt, hiszen ha krónikussá válik, valóban nagyon káros. Adunk most 5 tippet, amik segíthetnek, ha beépíted őket napi rutinodba.

agency young adult profession stressed black Free Photo

Tedd a mozgást a mindennapok részévé!

A rendszeres testmozgás akkor is oldja a stresszt és csökkenti a feszültséget, ha csupán annyit teszel, hogy három villamosmegállót gyalogolsz a munkába menet, vagy ebédszünetben negyedóra tempós sétát teszel a parkban. Szintén nagyon hasznos az esti otthoni jóga vagy egy kiadós szobabiciklizés – ki, mit szeret jobban. Ha egyedül nem érzed az erőt, keress edzőtársat vagy beiratkozhatsz egy fitneszcsoportba is. Az edzés erősíti az immunrendszert, javítja az alvást és segít az agynak pihenni, így jobban tudsz majd koncentrálni a munkára is.

Business people going downstairs Free Photo

Kerüld el a negativitást!

Válogasd meg, kivel töltöd az idődet a munkahelyeden is. Kerüld a negatív beszélgetéseket. Azok az emberek, akik mindig panaszkodnak vagy kérnek valamit tőled, fokozzák a stresszszinted és lehúzzák a hangulatod. Ne hagyd ezeknek az embereknek, hogy rontsák a munkamorálod, ne engedd, hogy leszívják az energiáidat! Helyettük beszélgess inkább vidám és energikus kollégákkal, amikor csak teheted. A jókedv ragadós, a tetterő szintén, így boldogabbnak és kevésbé leterheltnek érzed majd magad.

Business executives discussing with their colleagues on whiteboa Free Photo

Egyél és aludj jókat!

Napi 7-8 órát aludj, sose spórolj ezen időt. Ha nem alszol eleget vagy elég jól, a tested nem lesz képes megfelelően regenerálódni, krónikus fáradtság lesz úrrá rajtad, és ha ez sokáig tart, súlyos árat fizethetsz érte. Az egészséged bánhatja. Egyél egészséges és finom ételeket minden nap, a táplálkozás közvetlen és erőteljes hatással van a hangulatodra, a rossz ételek fokozzák a stresszt és a depresszióra való hajlamot.

Portrait of happy young woman resting in bed Free Photo

Kellenek határok, neked is!

Ne legyél elérhető a 7 nap 24 órában, tényleg, mindennek van határa. Csak azért, mert a világ nagyrészt digitális, a főnök pedig állandóan emailekkel bombáz, neked még nem kell beszállnod ebbe a játszmába. Tudatosan hagyd figyelmen kívül a késő esti leveleket, vasárnap délben se a céges postafiókodat nézegesd. Állíts fel határokat a munka és a magánélet között, aztán ténylegesen tartsad magad ezekhez. Amikor a gyerekkel biciklizel vagy a pároddal moziba mész, légy ott a pillanatban és ne a munkán járjon az eszed. Ha másként nem megy, hagyd otthon a telefonod.

Couple playing with child in park Free Photo

Nem kell tökéletes legyél!

Ne légy perfekcionista, az a boldogtalan emberek sajátja! Hagyd abba a próbálkozást! Az elég jól elvégzett munka bőven elég. Minél több nyomást helyezel saját magadra azzal, hogy a tökéletesre törekszel, annál stresszesebb leszel és könnyebben hibázol majd. Így pedig annyi lesz a motivációdnak, romlik a teljesítményed és az egészséged is rámehet az egészre. Nem éri meg! Ahelyett, hogy arra koncentrálnál, hogyan legyél tökéletes, egyszerűen csak add a legjobbat, ami tőled telik. Hidd el, senkit nem érdekel, hogy tökéletes vagy-e, nem is várja el senki, hogy az legyél. A munkát végezd el időre és legjobb tudásod szerint. Ennyire van szükség.

well done ok GIF by funk

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr9113857532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása