Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

10 DOLOG A NAP ELSŐ 10 PERCÉRE

2018. március 23. - szilagyilaszlo

 

Tedd vagy ne tedd. Minden tanács ilyen ebben a posztban. A nap legfontosabb része az első tíz perc, ezen múlik, jó napod lesz-e. Ne mismásold el, úgyis csak 10 percről van szó!

 Woman stretching arms on bed in the morning Free Photo

1. Nincs szundi!

Ha lustálkodni akarsz reggel, állítsd korábbra a vekkert, a szundi funkciót felejtsd el, mert minél később kezded a napot, annál idegesebb leszel amiatt, hogy elkésel a munkából vagy lekésed a vonatod. Amikor tehát a vekker szól, kezdd el a reggeled!

2. Írj le valamit!

Remek álmod volt? Támadt egy jó ötleted az éjjel? Azonnal vesd papírra. Nem kell kidolgozottan, pár szóban elég, hogy eszedbe jusson, amikor foglalkozni tudsz vele. A pihent és még álmos agy nemcsak fogékonyabb az új ötletekre, de sokszor termékenyebb is. Reggel még nincs leterhelve a nap aktualitásaival, használd ki ezt!

3. Ne a tegnappal foglalkozz, hanem a mával!

Felesleges azon bánkódni, mire nem jutott időd előző nap. Nem lehet már változtatni rajta. Engedd el és fókuszálj a mai napra!

4. Gondolj valami olyanra,

amiért hálás vagy ami izgalommal tölt el, amit már nagyon vársz. Mindig van valami, amire érdemes várakozni és ami szuper, hogy megtörtént.

5. Ne nyúlj a mobilodért!

Egész nap képernyőket és kijelzőket bámulunk. Tegyél magadnak egy szívességet és a felkelés utáni (vagy előtti) tíz percben tartsd távol magad a telefonodtól. Lesz még rá elég időd napközben.

Couple using smartphones in bed Free Photo

6. Igyál egy pohár vizet!

Mindig jó ötlet, de a reggeli hidratálás akár superfoodnak is elmegy. Ráadásul, ha már reggel túl vagy az első pohár vízen, könnyebb tartani a nyolc pohár per napot.

7. Természetes fényt!

Húzd el a függönyöket, hadd süssön a nap a szobába! A természetes fény segít az agynak ráhangolódni a nappali üzemmódra, így gyorsan éberebb lehetsz. Télen, ha sötétben kelsz, érdemes kinyitni az ablakot ébredés után és járkálni kicsit a szobában, a hatás hasonló lesz.

8. Kis torna?

Bizony, nagyon érdemes csinálni néhány egyszerű és könnyű gyakorlatot. Kis nyújtás is megteszi.

9. Ágyazz be!

Tudományosan bizonyított tény, hogy az egész napodat jobbá teszi, ha reggel beágyazol. Produktívabb, aktívabb és vidámabb lehetsz, sőt egyesek szerint a felesleges költekezéstől is megóv.

10. Csinálj meg valamit, amit nem akarsz.

És végre húzd ki a listádról! Az a rettegés, hogy gyűlölöd azt, amit muszáj megtenned, sokkal rosszabb, mint az a valami ténylegesen. Vidd el az útból most azonnal, és szabadítsd fel azt a mentális energiát, amit eddig az utálat vett el tőled. Számolj le vele és kész.

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr8913752310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása