Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

ADJ MAGADNAK EGY IGAZÁN KOMOLY AJÁNDÉKOT: IDŐT!

2018. március 19. - szilagyilaszlo

Édesebb az élet, ha a mindennapokban nem sajnálsz pár percet magadtól arra, hogy hogy lustálkodj, a szeretteiddel foglalkozz és élvezetes rituálékat vezess be. Adunk pár tanácsot, hogyan ajándékozd meg magad értékes idővel.

Young man relax on bed and enjoying mountain view Free Photo

Aki lassan kel, aranyat lel!

Pihenj néhány kellemes extrapercet ahelyett, hogy azonnal kipattannál az ágyból, amint megszólal az ébresztő. Inkább húzd fel a redőnyt, nyisd szét a függönyt, és pár percre mássz vissza a takaró alá! Ha ehhez nincs kedved, bámészkodj ki az ablakon vagy olvasgass egy negyedórát. Hidd el, megéri ezért picit korábbra állítani a vekkert.

Apró rituálék, amik különlegessé teszik a napot.

Szereted a kávét? Több luxust! Ha eddig instantot ittál, vegyél egy kotyogós kávéfőzőt és minden reggeled megváltozik. Nemcsak azért, mert mostantól sokkal finomabbat iszol, hanem mert külön élvezet lesz, ahogy összerakod a készséget, megtöltöd őrleménnyel, aztán figyeled, ahogy kibugyogja magából az erős és sötét nedűt. Vagy menj igazán nagyot, szerezz be egy kávédarálót és őröld mindig frissen az aznap reggeli adagot. Fenomenális.

From above coffee near laptop Free Photo

Ebédszünet? Legyen 1 óra!

Akár otthon dolgozol, akár egy irodában, megérdemled az ebédszünetet. Ha megengedheted magadnak, hogy 1 órára is otthagyd a munkát, abba nemcsak az ebéd fér bele, hanem egy rövid séta vagy egy kis felfedezőút a környéken. Akinek csak 30 percnyi ebédszünet jár, az úgy használhatja ki jobban, ha előre megtervezi, mit és hol fog enni, ezért azzal már nem megy az idő és jut pár percnyi relaxálásra is.

Üres helyek a naptárban? Kiváló!

Sokan nem szeretik, ha épp nem kell rohanniuk valahová. Legalábbis azt hiszik. Ha minden perced előre be van táblázva, akkor az életedből előbb-utóbb eltűnik a spontaneitás, az esetlegesség, a végzet. Ezt nem kívánjuk neked sem. Csak némi idődbe kerül, ha teret hagysz ezeknek, de előhozza belőled azt a képességet, hogy készen állj arra, amit a pillanat eléd állít. Ez pedig csodás érzés, ami új kreatív energiákat hoz elő belőled. Hagyj tehát pár üres órát a naptárban, meglátod, megéri.

(forrás: www.antihataridonaplo.hu)

Az Anti-határidőnapló azért jött létre, hogy könnyebben visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz, a feltöltő tevékenységekhez, és a mosolyt hozó mindennapokhoz.

Tölts időt a szeretteiddel!

Ha nem teszed, azzal a nehezebb utat választod, mert ennek a fontosságát csak a nagy fájdalmak árán lehet utólag felismerni. Mondjuk, ha egy számodra fontos ember eltávozik. Ilyenkor jön a bárcsakok ideje. Bárcsak több időt szántam volna rá. Bárcsak többször felhívtam volna. Ezt jobb elkerülni. Nem feltétlen radikális lépésekre van szükség – bár esetenként ez is elképzelhető –, egyszerűen csak arról, hogy ne sajnáld az idődet azoktól, akik tényleg fontosak számodra. Sosem fogod megbánni.

Family spending time together Free Photo

Csodáld meg a természetet!

Minden nap érdemes rácsodálkozni a körülöttünk növő élővilágra. Fákra, virágokra, akár az évszakkal változó levélszínekre. Megszagolni egy rózsát vagy megszámolni a szinteket egy hatalmas platán lombkoronáján olyan pillanatokat ad, amikor kissé megváltozik a nézőpont és lelassul minden.

Esti rituálék, amik segítenek lelazulni

A legtöbb ember esti rutinja a több órán át tartó tévézés vagy hasonló képernyőfüggő tevékenységekről szól. Ennél azért jobbat is tudunk. Írj például naplót. Ne egyet, inkább hármat: egyet arról, mi történt veled aznap és miket értél el, egy másikat arról, miért vagy hálás az életben, egy harmadikat pedig arról, hogyan képzeled el a jövőt. Napi félórát mindenképp megéri ilyesmivel foglalkozni, mert egyszerre pihenteti a tudatot és aktivizálja a fantáziát és megmozgatja a kreativitást. Ha ez nem megy minden nap vagy nem kedveled meg, olvashatsz is helyette valami nem túl felkavarót. Ellazulsz és jobban fogsz aludni. Garantáltan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr6513737908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása