Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

KARÁCSONYI AJÁNDÉKÖTLETEK CUKORBETEGEKNEK

2017. december 12. - szilagyilaszlo

Sokszor írunk arról, hiszen nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire sok embert érint a cukorbetegség valamely formája, mennyire fontos a megelőzés, a korai diagnózis és a jó kezelés. Arról viszont kevesebb szó esik, milyen hétköznapi dolgok tehetik könnyebbé és teljesebbé diabéteszes barátaink, családtagjaink életét. Összegyűjtöttünk néhány hasznos holmit, amik a karácsony közeledtével ajándéknak is kiválók lehetnek.

Hasznos könyvek diabéteszeseknek és családjuknak

Persze, ma már az interneten mindent meg lehet találni. Vagy szinte mindent. Mégis nagyon praktikus lehet, ha kéznél van egy jó könyv arról, mit lehet enni, arról, mit lehet tenni a családban, vagy épp mihez kezdjen magával az ember újonnan diagnosztizált betegségével, netán mit csináljunk, ha gyermekünk beteg. A könyv mindig jó ajándék, főleg ha látszik belőle, hogy odafigyelünk a másikra.

 

Kényelmes lábbelik cukorbetegeknek

A jó lábápolás elengedhetetlen a cukorbetegek számára, hiszen a mindennapi odafigyelés és a megfelelő lábbelik használata megelőzheti a súlyos problémák kialakulását. A cukorbetegségben szenvedők lába rendkívül érzékeny, az idegek jobban ki vannak téve a károsodás veszélyének, az elégtelenebb vérkeringés miatt pedig a lábak könnyebben kapnak el fertőzéseket és a fekélyek kialakulása is jellemző tünet. Épp ezért jó ajándék egy minőségi lábbeli, amely nem olcsó, de a családból többen együtt bizonyára nagy örömöt szereznek vele.

Gyógyteák cukorbetegeknek

A Diabess-Györgytea gyógynövényekből álló teakeverék cukorbetegség kiegészítő kezelésére használható: gyermekláncfű gyökér, csalánlevél, orbáncfű, feketeáfonya és katáng gyökeréből készül. Íze kellemes, hatását pedig évszázados népgyógyászati hagyomány is igazolja. Csökkenti a vércukorszintet, valamint javítja az anyagcserét, segít megelőzni a diabétesz komolyabb szövődményeit.

A Herbamed Diabet bükki gyógynövényekből, fekete áfonyalevél, nyírfalevél, csalánlevél, gyermekláncfű gyökér felhasználásával készült szintén kiváló minőségű gyógytea. Szintén segíthet megfelelő értéken tartani a vércukorszintet, természetesen csak a kezelőorvos által felírt gyógyszerek szedése mellett.

(fotó: http://www.itshungarian.com)

Nemcsak egy trendi karkötő

A ProiD egyrészt igen, egy menő karkötő. Másrészt minden információt tartalmaz, amire baj esetén gyorsan szükség lehet. A nevedet, az értesítendő elérhetőségét, betegségedet, allergiádat. És persze bármi mást, például egy kedves üzenetet is ráírathatsz annak, akinek ajándékba adod.

(fotó: www.proid.hu)

Edzőtermi bérlet

Amint alábbi térképünkön látható, a 14. kerületben jobbnál jobb edzőtermek, jógastúdiók, tornahelyek találhatók, így a választás lehet, hogy nem lesz könnyű, de az edzőbérlettel szerzett öröm majd kárpótol! Az időben felfedezett és kezelt diabétesz a megfelelő táplálkozás mellett rendszeres testmozgással jól karbantartható, a szövődmények megelőzhetők, a beteg teljes életet élhet. A sport ráadásul vidámságot és szép testet is jelent. Mi lehetne ennél jobb ajándék?

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr8813480325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása