Zuglói Egészségfejlesztési Iroda

HOVÁ MENJENEK ÚSZNI A ZUGLÓIAK?

2017. október 24. - szilagyilaszlo

A múltkor írtunk a legjobb zuglói futóhelyekről, de hát futni végtére is bárhol lehet, legfeljebb egyes helyeken jobb, szebb, szórakoztatóbb. Úszni viszont nem lehet mindenhol, így ma sorra vesszük, hová érdemes menni Zuglóban, ha úszni szeretne a nyájas olvasó.

Szerencsénk van, mert a 14. kerület uszodai ellátottság szempontjából is kivételes helyszín: itt található Budapest talán legszebb fürdője, a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda. Az 1913-ban épült műemléképület-komplexum Európában is kivételes, 21 medencével várja a felüdülni és gyógyulni vágyókat a Városligetben, a Hősök tere tőszomszédságában. Bár a fürdő belépői nem olcsók, megéri ellátogatni, hiszen szolgáltatásainak bősége és az uszoda atmoszférája egyedülálló, az épület építészeti kuriózum.

(forrás: varosban.blog.hu)

 

A BVSC Laky Károly Uszodája felújított medencékkel, úszásoktatási és aquafitness szolgáltatásokkal várja látogatóit a Szőnyi úton. Utóbbit kedden és csütörtökön este tartják, érdemes kipróbálni mindazoknak, akik ízületi bántalmakban szenvednek, de bárki számára kiváló mozgásforma lehet, aki az úszást monotonnak és unalmasnak találja. Zuglóiak számára az uszodai belépés kedvezményes áron lehetséges, de ennek igénybe vételéhez a pénztárnál kérik a lakcímkártya bemutatását.

(forrás: bvsc.hu)

 

2016 óta a zuglóiak a Paskál Gyógy- és Strandfürdő szolgáltatásait is egész évben élvezhetik, a fürdő elfogadja a Zugló Kártyát is. Az 1989-ben épült, tavaly felújított uszoda 33 méteres medencéje télen is használható, sátorral fedett, a belső terek pedig teljesen megújultak. A Paskál gyógyvize kiváló minőségű, az 1735 méteres mélységből feltörő termálvíz kiváló vízhozammal rendelkezik. A fürdőben geotermikus szauna és gazdagon felszerelt wellness részleg található, úszásoktatás is kérhető. Különösen ajánlott kisgyermekeseknek, tekintettel a kiváló babaúszási lehetőségekre. A fürdő iránti érdeklődés az utóbbi években jelentősen megnövekedett, ezért annak vezetősége további bővítésekről döntött, így 2018 közepére új téli-nyári kültéri termálmedence létesül.

(forrás: termalfurdo.cafeblog.hu)

 

A ZEM adatbázisában még további lehetőségek is vannak! A honlapon a Sport oldalon van egy kereső, az ’úszás’ címszóra a következőket adja ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://zemzuglo.blog.hu/api/trackback/id/tr6613067378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása